Hop til indholdet.

Banebrydende innovation

Vi har løst de 4 basale udfordringer i jagten på det ideelle vindue og skabt en banebrydende karmkonstruktion, der giver helt nye dimensioner til bæredygtig byggeri.  Fremtidssikre dine vinduer med idealcore™. Vinduet til fremtiden. 

Det har altid ligget i vores dna at udvikle vinduet.  I 1988 revolutionerede vi vinduesbranchen første gang, da vi udviklede det traditionelle træ/alu vindue. Designet som lignede et tidstypisk karm/ramme trævindue var epokegørende og satte standarden for hele vinduesbranchen. Men rejsen stoppede ikke der.

Vinduets svageste punkt

Vi taler altid om, at vinduets svageste punkt er karmfalsen – den ”våde zone”. Det er et velkendt problem, at fugt og regnvand samler sig langs falsen og i bunden af vinduet, hvorfra det kan trænge videre ind i karmens trækonstruktion.

En uheldig cocktail, hvis man gerne vil undgå at karmfalsen rådner over tid, så vinduet skal udskiftes.

At gøre vinduets svageste punkt til vores absolutte styrke blev vores næste mission!

Med thybosk stædighed og faglig stolthed blev vores innovative produktudviklere pionererne indenfor branchen, der knækkede koden.

En bæredygtig nyskabelse, der ikke alene gør vinduet uforgængelig i den våde zone, men som samtidig eliminerer det velkendte problem med dannelse af kuldebroer mellem den udvendige aluminiumskappe og den indvendige trædel.

Vi kalder løsningen idealcore.  En fremtidssikret og banebrydende karmkonstruktion som forlænger vinduets levetid markant – og som endnu engang inspirerer og sætter standarden for en hel branche.

Bæredygtige gevinster

Idealcore™ er et unikt materiale. Ved første øjekast minder det om plastik eller komposit, men de energimæssige egenskaber er i en klasse for sig med en lambdaværdi på blot 0,074 w/m2k

Idealcore™ giver således vinduet en perfekt energibalance med høj Eref og lav U-værdi til glæde for både miljø og beboere i form af en lavere varmeregning.

Da idealcore tillige er massiv, eliminerer den nye karmfals behovet for hulrum til vandafløb, luftkamre og beslagspor.

Snavs, fugt og insekter samler sig derfor ikke i konstruktionen, hvorfor levetiden øges markant. Herved minimeres det nødvendige ressourceforbrug til at udskifte og bortskaffe vinduet.

Vinduet til fremtiden

Gennem årene har vi udviklet og testet forskellige karmkonstruktioner i vores stædige stræben efter at løse de 4 basale udfordringer i jagten på det ideelle vindue.

Navnet idealcore lå lige til højrebenet, for det er præcis, hvad det er! En ideel kerne der, modsat nogen anden konstruktion på markedet, løser alle udfordringerne på én og samme tid.

1. Lang levetid
Idealcore™ er uforgængeligt. Den kompakte karmfals i støbt polyuretan bliver derfor ikke ødelagt af det vand, der samler sig langs falsen og særligt i bunden af vinduet. Vinduet er konstrueret til at holde i årtier frem, hvis det bliver monteret korrekt og vedligeholdes efter forskrifterne.

2. Minimalt varmetab
Idealcore™ er højisolerende og forhindrer derved, at kulde overføres fra den ydre til den indre del af konstruktionen. Vinduer med idealcore har derfor en særdeles god energibalance, der lever op til bygningsreglementets energikrav.

3. Nemt at rengøre
Idealcore falsen er massiv og uden nogen form for hulrum. Der er derfor ikke behov for drænhuller.
Det betyder, at karmen har en helt glat overflade, der er nem at tørre af med en fugtig klud – og som holder vinduet fri for insekter.

4. Skal ikke udskiftes
Fordi karmen er uforgængelig i den våde zone, forlænges levetiden markant. Det bliver derfor ikke nødvendigt at udskifte den fastmonterede karm, hvorimod øvrige komponenter som ramme, glas, beslag og pakninger hurtigt kan udskiftes efter behov.

Vejen mod den perfekte løsning

Nemt? På ingen måde.
Men efter et utal af tests, justeringer og forbedringer har vi skabt en konstruktion, der bringer os i den absolutte top, når det handler om energi og bæredygtighed. En ny generation af vinduer, der til de klassiske produktserier Frame IC og Nation IC er designet, så de kan indgå i enhver type byggeri. I enhver tidsalder.

Hos os er "godt nok" aldrig godt nok. Vi er altid på jagt efter den næste idé til at udvikle vinduet. Til at gøre det gode endnu bedre.

Innovation er et grundlæggende omdrejningspunkt i Idealcombi. Vi stræber kontinuerligt efter at være først, når det gælder udvikling af vinduer og døre til nutidens og fremtidens behov.

Karmfals i træ

I de første Idealvinduer fra 1973 var hele konstruktionen fremstillet i fyrretræ.

Fordele:
Enkel produktion
Naturligt materiale

Ulemper:
Risiko for råd i træet pga. vand og fugt i våd zone
Kræver løbende udvendig maling
Kræver løbende maling af karmfals

Karmfals i aluminium

Da vi lancerede det første originale CombiFrame træ/alu-vindue i 1988, var det med en karmfals i pulverlakeret aluminium.

Fordele:
Uforgængeligt materiale i våd zone
Nem vedligeholdelse
Ingen fremtidig maling
Lang levetid
God totaløkonomi

Ulemper:
Kuldebroer mellem alu-fals og trækarm
Risiko for kondens på indvendig rude

Karmfals i komposit

Som en effektiv løsning på udfordringen med kuldebroer og energibalance var næste udviklingstrin en karmfals ekstruderet i komposit.

Fordele:
Uforgængeligt materiale i våd zone
Reduktion af kuldebroer

Ulemper:
Drænhuller kan tilstoppes af snavs
Slidser til beslag besværliggør aftørring
Fuge skal ligge tilbagetrukket
Risiko for vand i konstruktionens våde zone

Karmfals i idealcore™

Med skabelsen af idealcore™ har vi fundet den perfekte løsning.

Fordele:
Uforgængeligt materiale i våd zone
Massiv
Superisolerende
Lav vægt
Glat overflade (nem rengøring)
100% vand- og fugtresistent
Ingen vedligeholdelse af fals

Ulemper:
Dyrere at fremstille end andre konstruktioner

Hvad er Idealcore™?

Termisk PUR (polyuretan) er et celleplastmateriale, der indeholder forskellige kemiske bindinger. Materialet fås i både bløde og stive udformninger og med forskellige massefylder og egenskaber.

I dag indgår PUR i en lang række produkter lige fra skosåler, madrasser (fx Tempur®) og bilsæder til sportsudstyr og isoleringsmateriale i bl.a. køleskabe og fjernvarmerør.

Termisk PUR udmærker sig på mange forskellige parametre. Det er stærkt, holdbart, fleksibelt, har lav vægt – og fremfor alt har Termisk PUR enestående isolerende egenskaber. Samtidig er der ingen sundhedsmæssig risiko forbundet med materialet.

Vis knapper
Skjul knapper