Hop til indholdet.

Vinduers energieffektivitet

Generelt ligger vinduets energieffektivitet i vinduets evne til at begrænse bygningens varmeforbrug. Dette kan opnås på to måder; enten ved at minimere vinduets varmetab eller ved at forøge varmetilskuddet ind gennem vinduet.

Idealcore™ (termisk PUR) , der fungerer som kuldebrosafbryder i vores vinduer, er netop med til at minimere varmetabet ud gennem vinduet. U-værdien, som beskriver vinduets varmetab pr. m2, er afhængig af vinduets størrelse og konstruktion.

Varmetilskuddet ind gennem vinduet, i form af solens stråler, kan udnyttes til opvarmning i fyringssæsonen, hvis vinduet lukker mere varme ind end det lukker ud. Dette kan beskrives ved vinduets energibalance, E-ref, som er en positiv værdi, hvis varmetilskuddet er større end varmetabet. E-ref er gældende for et referencevindue i et referencehus og kan derfor benyttes ved sammenligning af vinduer.

Se energiværdier på energivinduer.dk, hvor du på Positivlisten også kan se om vinduer er A- eller B-mærkede.

 

idealcore™

Den teknologiske udvikling fortsætter - dette gælder også indenfor vinduer. Idealcombi går forrest når det gælder udvikling af nye vinduesteknologier og produktionsmetoder.

Introduktionen af PUR (polyurethan) i Futura+ i 2010 var et vigtigt skridt for den gode energieffektivitet i vores vinduer. Siden har vi ligeledes - som de første - indført en massiv kerne af termisk PUR i Frame IC og Nation IC - vi kalder kernen Idealcore™.

Kernen af Idealcore™ i Idealcombi's produkter har ikke kun isolerende egenskaber, den sikrer at vores vinduer har en længere levetid samt minimerer behovet for vedligeholdelse, da træet i vindueskarmen ikke bliver udsat for vind og vejr. Og så er den glatte og jævne indvendige karm nem at holde ren.

Den opskummede polyurethan har helt fantastiske isolerings-egenskaber, hvilket drastisk minimerer kuldebroer og dermed øger temperaturen på indersiden af vinduet. En højere temperatur på indersiden af vinduet minimerer ligeledes risikoen for indvendig kondens på dine vinduer.

Hvad er energiruder?

Energiruder består af flere lag glas

Forskellen mellem termoruder og energiruder er, at i en energirude har ét eller to af glaslagene en lavemissionsbelægning. Denne lavemissionsbelægning har den egenskab, at den tillader passage af kortbølget varmestråling udefra og ind, men bremser tab af langbølget varmestråling indefra og ud. Dette glaslag betegnes som energiglas.

Energiruder kendetegnes desuden ved, at mellemrummet mellem de to glas er fyldt med argon eller en anden ufarlig gasart. Argon øger effekten af energibelægninger væsentligt, men har kun en begrænset effekt i sig selv.

Gassen nedsætter luftcirkulationen i hulrummet, og derfor overføres rumvarmen langsommere fra det inderste varme glas til det yderste og koldere glas.

Varmetabet gennem vinduet angives med en U-værdi. Jo lavere vinduets U-værdi er, jo mindre er varmetabet.

Derudover kan energiruderne forbedres ved at anvendelse af varm kant, der modvirker kuldebroer. Hvis afstandsprofilet er isolerende har energiruden varm kant.

 

De bedste energivinduer

De bedste energibesparende vinduer får man altså ved at benytte sig af en kombination af ovenstående parametre.

Vi rådgiver gerne omkring dine nye energivinduer

Køb dine energirigtige vinduer gennem din lokale tømrermester - eller bestil en gratis og uforpligtende opmåling og få en pris gennem en af vores tilknyttede tømrermestre.

Hvis du godkender tilbuddet på dine nye lavenergivinduer fra tømrermesteren, vil vi fremstille dem efter mål, så de kommer til at passe præcis i dit projekt.

 

Hvad er energivinduer og lavenergivinduer?
Frame IC med idealcore
Energivinduer u-værdi
Nation IC med idealcore

[helpful]

Vis knapper
Skjul knapper