Hop til indholdet.

Vinduers energieffektivitet

Generelt ligger vinduets energieffektivitet i vinduets evne til at begrænse bygningens varmeforbrug. Dette kan opnås på to måder; enten ved at minimere vinduets varmetab eller ved at forøge varmetilskuddet ind gennem vinduet.

Idealcore™ (termisk PUR) , der fungerer som kuldebrosafbryder i vores vinduer, er netop med til at minimere varmetabet ud gennem vinduet. U-værdien, som beskriver vinduets varmetab pr. m2, er afhængig af vinduets størrelse og konstruktion.

Varmetilskuddet ind gennem vinduet, i form af solens stråler, kan udnyttes til opvarmning i fyringssæsonen, hvis vinduet lukker mere varme ind end det lukker ud. Dette kan beskrives ved vinduets energibalance, E-ref, som er en positiv værdi, hvis varmetilskuddet er større end varmetabet. E-ref er gældende for et referencevindue i et referencehus og kan derfor benyttes ved sammenligning af vinduer.

Se energiværdier på energivinduer.dk, hvor du på Positivlisten også kan se om vinduer er A- eller B-mærkede.

 

Brug af Termisk PUR

Den teknologiske udvikling fortsætter - dette gælder også indenfor vinduer.
Idealcombi går forrest når det gælder udvikling af nye vindues-teknologier og produktionsmetoder.
Introduktionen af PUR (polyurethan) i Futura+ i 2010 var et vigtigt skridt for den gode energieffektivitet i vores vinduer. Siden har vi ligeledes - som de første - indført en massiv kerne af termisk PUR i Frame IC og Nation IC - vi kalder kernen Idealcore™.

Kernen af Idealcore™ i Idealcombi's produkter har ikke kun isolerende egenskaber, den sikrer at vores vinduer har en længere levetid samt minimerer behovet for vedligeholdelse, da træet i vindueskarmen ikke bliver udsat for vind og vejr. Og så er den glatte og jævne indvendige karm nem at holde ren.

Den opskummede polyurethan har helt fantastiske isolerings-egenskaber, hvilket drastisk minimerer kuldebroer og dermed øger temperaturen på indersiden af vinduet. En højere temperatur på indersiden af vinduet minimerer ligeledes risikoen for indvendig kondens på dine vinduer. Idealcombi vinduer har markedets højeste randzonetemperaturer og Futura+ kan som det eneste vindue i Danmark fås som et A-vindue med kun 2 lag glas.

Frame IC med Energi-Pur
Frame IC med Energi-Pur
Nation IC vindue med Energi-Pur
Nation IC Med Energi-Pur

Var indholdet nyttigt?

Vis knapper
Skjul knapper