Hop til indholdet.

Banebrydende innovation

I 1988 revolutionerede Idealcombi vinduesbranchen – Dengang lancerede vi det originale karm/ramme-design i træ/alu.

Og nu har vi gjort det igen! Denne gang med en banebrydende karmkonstruktion, der giver helt nye dimensioner til bæredygtighed i byggeriet.

Det har altid ligget i vores dna at udvikle vinduet. At gøre det bedre. Det var derfor, vi som de første udviklede det egentlige traditionelle træ/alu vindue designet som et tidstypisk karm/ramme trævindue. Og det er derfor, vi har kastet al vores thyboske stædighed og faglige stolthed ind i at styrke vinduets svageste punkt: karmfalsen. Den del, der ofte omtales som den ”våde zone”, fordi fugt og regnvand samles i særligt bundfalsen, hvorfra det kan trænge videre ind i karmens trækonstruktion.

Idealcombi har skabt en banebrydende karmkonstruktion. En bæredygtig nyskabelse, der ikke alene gør vinduet uforgængeligt i den våde zone, men som samtidig eliminerer det velkendte problem med dannelse af kuldebroer mellem den udvendige aluminiumskappe og den indvendige trædel.

Nyheden har fået betegnelsen idealcore. For det er præcis, hvad den er. En ideel kerne, hvor karmens træfals er erstattet af en massiv og uforgængelig fals støbt i termisk polyuretan (PUR).

Nemt? På ingen måde.
Men efter et utal af tests, justeringer og forbedringer er vi nu klar med en konstruktion, der bringer os i den absolutte top, når det handler om energi og bæredygtighed. En ny generation af vinduer, der til de klassiske produktserier Frame IC og Nation IC er designet, så de kan indgå i enhver type byggeri. I enhver tidsalder.

Kort sagt:
En fremtidssikret løsning, der endnu engang vil inspirere og sætte standarden for en hel branche.

Bæredygtige gevinster

Idealcore™ er et unikt materiale. Ved første øjekast minder det om plastik eller komposit, men de energimæssige egenskaber er i en klasse for sig med en lambdaværdi på blot 0,074. Idealcore™ giver således vinduet en perfekt energibalance med høj Eref og lav U-værdi til glæde for både miljøet og beboerne i form af en lavere varmeregning.

Da idealcore tillige er massiv, eliminerer den nye karmfals behovet for hulrum til vandafløb, luftkamre og beslagspor. Snavs, fugt og insekter samler sig derfor ikke i konstruktionen, hvorfor levetiden øges markant. Herved minimeres det nødvendige ressourceforbrug til at udskifte og bortskaffe vinduet.

Vinduet til fremtiden

Gennem årene har vi udviklet og testet forskellige karmkonstruktioner i vores stædige stræben efter at løse de fire basale udfordringer. Og nu har vores produktudviklere endelig knækket koden ved at skabe en ny banebrydende karmkonstruktion med en uforgængelig og højisolerende fals i polyuretan – også kendt som termisk PUR.

Vi kalder nyheden idealcore, for det er præcis, hvad den er. En ideel kerne, der modsat nogen anden konstruktion på markedet løser alle fire udfordringer på en og samme tid.

1. Lang levetid
Idealcore™ er uforgængeligt. Den kompakte karmfals i støbt polyuretan bliver derfor ikke ødelagt af det vand, der samler sig langs falsen og særligt i bunden af vinduet. Vinduet er konstrueret til at holde i 70 år - hvis det bliver vedligeholdt efter gængse forskrifter.

2. Minimalt varmetab
Idealcore™ er højisolerende med en lambdaværdi på blot 0,074 W/mK. Det forhindrer, at kulde overføres fra den ydre til den indre del af konstruktionen. Vinduer med idealcore har derfor en særdeles god energibalance, der lever op til bygningsreglementets energikrav både nu og i fremtiden.

 

3. Nemt at rengøre
Idealcore  - PUR-falsen -  er massiv og uden nogen form for hulrum. Der er derfor ikke behov for drænhuller.
Det betyder, at karmen har en helt glat overflade, der er nem at tørre af med en fugtig klud – og som holder vinduet fri for insekter.

4. Skal ikke udskiftes
Fordi karmen er uforgængelig i den våde zone, forlænges levetiden markant. Det bliver derfor ikke nødvendigt at udskifte den fastmonterede karm, hvorimod øvrige komponenter som ramme, glas, beslag og pakninger hurtigt kan udskiftes efter behov.

Vejen mod den perfekte løsning

Hos os er "godt nok" aldrig godt nok!

Vi er altid på jagt efter den næste idé til at udvikle vinduet. Til at gøre det gode endnu bedre. Derfor har vi også gennem alle årene arbejdet målrettet med vinduets svageste punkt, som altid vil være karmen og karmfalsen.

Karmfals i træ

I de første Idealvinduer fra 1973 var hele konstruktionen fremstillet i fyrretræ.

Fordele:
Enkel produktion
Naturligt materiale

Ulemper:
Risiko for råd i træet pga. vand og fugt i våd zone
Kræver løbende udvendig maling
Kræver løbende maling af karmfals

Karmfals i aluminium

Da vi lancerede det første originale CombiFrame træ/alu-vindue i 1988, var det med en karmfals i pulverlakeret aluminium.

Fordele:
Uforgængeligt materiale i våd zone
Nem vedligeholdelse
Ingen fremtidig maling
Lang levetid
God totaløkonomi

Ulemper:
Kuldebroer mellem alu-fals og trækarm
Risiko for kondens på indvendig rude

Karmfals i komposit

Som en effektiv løsning på udfordringen med kuldebroer og energibalance var næste udviklingstrin en karmfals ekstruderet i komposit.

Fordele:
Uforgængeligt materiale i våd zone
Reduktion af kuldebroer

Ulemper:
Drænhuller kan tilstoppes af snavs
Slidser til beslag besværliggør aftørring
Fuge skal ligge tilbagetrukket
Risiko for vand i konstruktionens våde zone

Karmfals i termisk PUR

Med skabelsen af idealcore™ har vores udviklingsfolk fundet den perfekte løsning

Fordele:
Uforgængeligt materiale i våd zone
Massiv
Superisolerende
Lav vægt
Glat overflade (nem rengøring)
100% vand- og fugtresistent
Ingen vedligeholdelse af fals

Ulemper:
Dyrere at fremstille end andre konstruktioner

Hvad er Idealcore™ (Termisk PUR)?

Termisk PUR (polyuretan) er et celleplastmateriale, der indeholder forskellige kemiske bindinger. Materialet fås i både bløde og stive udformninger og med forskellige massefylder og egenskaber.

I dag indgår PUR i en lang række produkter lige fra skosåler, madrasser (fx Tempur®) og bilsæder til sportsudstyr og isoleringsmateriale i bl.a. køleskabe og fjernvarmerør.

Termisk PUR udmærker sig på mange forskellige parametre. Det er stærkt, det er holdbart, det er fleksibelt, det har lav vægt, og fremfor alt har Termisk PUR enestående isolerende egenskaber. Samtidig er der ingen sundhedsmæssig risiko forbundet med materialet.

[helpful]

Vis knapper
Skjul knapper