Hop til indholdet.
  • Blixens - Idealcombi Futura+i
  • Blixens - Idealcombi Futura+i
  • Blixens - Idealcombi Futura+i
  • Blixens - Idealcombi Futura+i
  • Blixens - Idealcombi Futura+i

Blixens – Aarhus Kommunes nye kontorhus.  Et ambitiøst bud på de bedste rammer for medarbejderne, som åbner dørene for det omgivende samfund.

Kontorhuset er i alt 35.000 m2 stort og huser 1.000 arbejdspladser.

Ifølge arkitekt Glenn Elmbæk Olsen var målet at skabe en ny destination i Aarhus – Et miljø for andre end dem, der arbejder der.

Arkitekterne har med de forskudte etager formået skabe et karakteristisk udtryk og forskydningerne giver indvendigt meget forskellige etager.
Bygningen er dannet af fem forskellige atriumhuse, der blandt andet på grund af de forskellige materialevalg, har fået hver sin helt særlige karakter.

Målet har været at skabe et overdækket byrum, som alle kan bruge. Derfor er stueetagen åben for alle med spisemuligheder i caféen, kantinen eller restauranten.
Derudover har man skabt en roof top, som er åben for offentligheden i åbningstiden, hvor man 100 meter over havets overflade har en flot udsigt til alle sider.

Blixens indeholder desuden auditorie og mødelokaler, som kan lånes eller lejes af foreninger og virksomheder.

 

Vinduesvalget

En væsentlig faktor for vinduesvalget var det arkitektoniske udtryk med smalle og ensartede profilbredder på såvel faste som gående vinduer.
Derfor faldt det naturlige valg på Idealcombi Futura+i samt Frame IC med fast karm.

Vinduerne er forsynet med persienneruder, som er koblet til et CTS-anlæg, som automatisk regulerer persiennerne efter vejrudsigten. Persienneruderne kan dog stadig betjenes manuelt, hvis brugerne har ønske om individuelle valg, herudover et der valgt solafskærmende glas, grundet de store glasarealer.

Energimæssigt er bygningen designet til at overholde energiklasse 2015 med passive tiltag, og med få aktive tiltag opnås bygningsklasse 2020.

Som en arkitektonisk detalje er der rundt om hele bygningen et aluminiumsbånd med en udenpå liggende aluprofil til at bryde det store areal af vinduesfacade. Over båndet er der en glasfyldning, som er leveret som en shadowbox løsning med sort emalit glas i det inderste glas, som giver et flot dybde virkning. Båndene er i hjørnerne lavet som glas-til-glas-hjørner, for at styrke helhedsudtrykket i glasbåndet.

2.600 Idealcombi elementer er leveret til byggeriet og de er monteret af A. Enggaard, som en OPS opgave, Enggaard står således for vedligeholdelsen af bygningen de næste mange år.

 

Bygherre: Aarhus Kommune

Arkitekt: Arkitema Architects

Entreprenør: A. Enggaard A/S

 

Projektet modtog prisen “Årets Byggeri 2019” i kategorien Erhverv

 

Vis knapper
Skjul knapper