Hop til indholdet.
  • Idealcombi Vinduer Moderne Arkitektur

Boomerang House er arkitektur i verdensklasse – og projektet har figureret i flere internationale arkitekturmagasiner som f.eks. ArchDaily og DesignBoom på grund af sin unikke arkitektur.

Projektet er designet af danske AJG Architects

Husets arkitektoniske koncept adskiller sig radikalt fra dagens konventionelle planlægningspraksis for denne type projekt. Typisk planlægges en bygning parallelt langs skel for at tildele så meget ledig plads til haven som muligt.

AJGA foreslog dog et dristigt design, hvor bygningen faktisk er placeret centralt i haven.

 ”Vi opnåede en følelse af fusion mellem hus og have i så mange indvendige og udvendige rum som muligt ved at placere hoveddelen af ​​bygningen i midten af ​​haven. Det organiske design opdeler således haven i et antal sammenhængende udendørs opholdszoner, hvilket giver haven høj nytteværdi på alle tidspunkter af dagen. “

Selve huset er designet som to tunge, murede faste dele i hver ende af haven, der bærer et letvægts, flydende loft beklædt med asketræ, hvilket skaber et centralt åbent og gennemsigtigt fælles opholdsrum med forbindelse til alle dele af huset.

Ejerne har været ansvarlige for størstedelen af ​​byggeriet. Selvbyggermodellen giver mere frihed, højere håndværksmæssigt niveau og en samlet eksperimentel tilgang til designprocessen.

Tilsammen blev der betragtet et væld af skræddersyede detaljer under særlige forhold med hensyn til forarbejdning af materialer, der har givet huset sin virkelig enestående karakter.

Vinduespartierne er de elegante, minimalistiske Futura+ vinduer med smalle rammer, som sikrer er godt lysindfald i boligen.

 

Arkitekt: AJG Architects

 

Fotograf: Frederikke Nørgaard
(Fotos brugt med tilladelse fra AJG Architects)

 

 

Vis knapper
Skjul knapper