Hop til indholdet.

Saltnes er et naturskønt område på østsiden af ​​Oslofjorden og forbindes ofte med sommerhuse og badeliv. Familie Lyche ejer en grund beliggende i et roligt område med små sommerhuse omkring, for enden af en blind vej, solrig og med fantastisk udsigt over fjorden. Grunden har en lille bakke, der giver en højdeforskel på lige under 3 meter. Disse forudsætninger lagde grundlaget for at forme et koncept for familien på 4 og deres nye hjem.

Villaen er placeret delvist ind i terrænet, så den solrige del af grunden frigøres under hensyntagen til udsigten over sommerhuset på bagsiden af ​​ejendommen. Boligen bliver således en forbindelse mellem indgangsniveauet og solterrassen på det højeste punkt. Funktioner som garage, garderobe og tekniske værelser vender mod bakken og soveværelser, badeværelser, vaskerum og værelser vender mod nord. På det øverste niveau er en stue med bred udsigt over fjorden og en problemfri overgang til det udendørs rum. Endvidere et rigt køkkenrum, tv-stue, gæstetoilet og soveværelse med eget badeværelse og walk-in closet.

Arkitekturen har sit udspring i ideen om en 2-delt form, hvor en bund af beton bærer et legende, men tæt formet trævolumen. Der arbejdes med kontraster i form af åbent og lukket, lyst og mørkt, såsom i forholdet mellem beton og træ, hvidt og sort. Det øverste niveau har terrasser, der kan bruges på forskellige tidspunkter af dagen for at følge solens rytme og de skiftende vindforhold. En morgenbalkon mod øst, solterrassen mod syd og en aftenbalkon mod vest giver variation i oplevelserne i det udendørs rum. Arkitekturen adskiller sig fra de omkringliggende naboer, men smelter godt ind i området og dets palet gennem materialitet og brug af farve.

Futura+ vinduerne fra Idealcombi har et slankt og præcist udtryk kombineret med fine detaljer i mekanismerne i forbindelse med åbnings- og lukningssystemer. Dette udtryk passede godt med villaens arkitektur, hvor det var vigtigt, at de små åbninger i den ru betonoverflade kom lige så godt i spil med deres enkle design som i de store glasflader mod syd.

 

Arkitekt: Sivilarkitekt MNAL Gjermund Wibe, Dark Fredrikstad AS

 

 

Vis knapper
Skjul knapper