Hop til indholdet.

Villa Mahler-Harmsen ligger på en meget lille, men helt unik grund i Risskov.

Det nordvendte skel på grunden er en lille bæk, der fører direkte til bugten kun få hundrede meter mod sydøst.

Projektet skulle derfor både tilgodese nærheden til åen og ønsket om at nå op og fange udsigten over bugten.

Arkitektonisk blev dette løst via et koncept bestående af en række vinklede lodrette plader, der på den ene side strækker sig opad og mod den modsatte side spredes ud mod haven og atmosfæren langs åen.

Projektet opdeler yderligere huset i forskellige funktionelle segmenter, hvor de private værelser alle er placeret i hjørnerne af huset og altid trækker naturligt lys fra to sider, mens de centrale, fællesarealer alle har lys fra fire retninger.

Til projektet valgtes de minimalistiske Futura+ vinduer fra Idealcombi, som er kendetegnet ved de enkle, stilrene og smalle rammer, som tillader masser af naturligt lysindfald.

Husets materialitet var et centralt designfunktion, der understreger den høje materialekvalitet, der er brugt overalt. Rå betonvægge skaber en elegant kontrast til de bløde træoverflader både indvendigt og udvendigt for at skabe en varm atmosfære.

Villa Mahler-Harmsen modtog i 2017  prisen  ”Årets hus” i Risskov, valgt af en lokal jury af arkitekter, som begrundede prisen i følgende udtalelse: “Det modige design er både dristigt og ydmygt i sit enkle materialevalg. Det spiller godt med de omkringliggende byhuse foran. Gennem den fantastiske kontrast mellem de rå, ensartede betonvægge og træværket opnår huset en blød, varm og indbydende atmosfære ”

 

Arkitekt: AJG Architects

FotografFrederikke Nørgaard
(Fotos brugt med tilladelse fra AJG Architects)

 

Vis knapper
Skjul knapper