Hop til indholdet.

De to kendte originale klassiske vinduesserier får nye søsterserier

Vinduet Frame IC blev introduceret i 1988, og var det første træ/alu vindue på markedet, som lignede et traditionelt vindue i fyrretræ.

Af samme årsag indtog Frame IC hastigt markedet, hvor særligt Storkøbenhavn hurtigt kunne betragtes som Idealcombi`s største showroom.

Senere kom Nation-serien til med anvendelse, hvor facadecensur og arkitektonisk bevarelse af kitfalsudtryk var et krav.

Idealcombi lærte her, hvor stor betydning et vinduesdesign har i dansk arkitektur.

I 2000 fulgte Idealcombi efter på moderne byggeri og byggestil, henvendt til nybyg med den minimalistiske serie Futura+ udadgående.

Udadgående vinduer løste imidlertid ikke arkitekternes krav til funktion og ventilation. Idealcombi udviklede derfor vinduessystemet med Futura+i som en indadgående søsterserie med helt samme identiske ensartede udvendige design. Sammensætningen – uanset moduleringer i facaden – vil have et arkitektonisk ensartet udseende.

Idealcombi er stadig den eneste producent på markedet, som kan håndtere disse kundekrav for mangeartet vinduesdesign under ét og samme tag på fabrikken i Thy.

 

Den fantastiske produktrejse igennem snart 4 årtier, har krævet vedholdenhed, men Idealcombi er på ingen måde færdig på sin innovative vinduesrejse.

Senest har Idealcombi taget erfaringerne og indspark fra de danske og britiske tegnestuer med i udviklingen af et helt nyt indadgående vinduessystem.

 

Ja, du tænkte rigtigt!

Det er nu slut med bombastiske vinduesdimensioner på indadgående vinduer, når man benytter det originale karm/ramme-design i Frame og Nation.

Nu er turen kommet til de klassiske udadgående serier Frame IC og Nation IC, som nu også har fået deres søstre Frame I og Nation I

De klassiske vinduesserier kan fremover frit kan kombineres med indad- og udadgående funktioner, uden at konflikte med bygningsfacadens design.

 

Ensartet udvendigt design

Frame I/Nation I (indadgående) og Frame IC/Nation IC (udadgående) har samme udvendige karm-ramme højde og kan derfor placeres i samme facade, uden der er stor visuel forskel.

Dette giver arkitektonisk frihed til at kombinere forskellige åbnefunktioner … uden at det går ud over designet.

De indadgående elementer kan sammenstilles med de udadgående og der er desuden mulighed for fremstilling af multielementer.

Frame I og Nation I er designet med ramme i niveau med udvendig karm, hvilket giver et slankere udtryk, og derved opnås samme udtryk og lysindfald som ved udadgående Frame IC og Nation IC.

 

Med Frame I og Nation I opnås:

 • Større lysindfald og lys til boligen
 • Samme udvendige dimensioner og udseende
 • Fri modulering mellem udadgående og indadgående funktioner
 • Ingen bekymringer om vinduesdesignets placeringerne i facaden.
 • Smart og ensartet i dansk klassisk vinduesdesign

 

Frame I og Nation I fås i følgende funktioner:

 • Dreje/kip og Kip/dreje vindue, som ofte anvendes i etagebyggerier eller hvor der monteres udvendig solafskærmning.
 • Dreje/kip og Kip/dreje dør, anvendes primært som direkte udgang til terrasse, altan, altangang og til fransk altan.
 • Kip vindue, som ofte anvendes, hvor mulighed for udluftning ønskes, men hvor der ikke nødvendigvis er krav til passage, typisk i kælder eller baderum.
 • Dreje vindue, som har den mest stabile beslåning og er uden risiko for fejlbetjening. Dreje vinduer kan typisk anbefales til store opluk.
 • Dreje dør, som kan anbefales hvor adgang er den primære anvendelse samt – sidst men ikke mindst
 • Fast karm, hvor der desuden er mulighed for rudeskift indefra.

 

Gå til Produktoversigt

 

Til serierne kan der bestilles paskvilgreb med grebsbetjent bremse, som holder vinduet i en fast position, når det åbnes mere end 18o

 

God energi – A-mærket

Og så er energiværdierne naturligvis også i orden … med en e-ref på op til +13,3 og en u-værdi på ned til 0,82 lever de nye vinduer nemlig op til BR18 – incl. lavenergiklasse.

 

Indadgående Frame I vindue fra Idealcombi
Indadgående Frame I Karmsnit
Indadgående Nation I Karmsnit
Vis knapper
Skjul knapper