Hop til indholdet.

Hver tiende student får ikke en uddannelse: Nu skal de ind i byggebranchen

Hver tiende unge med en studentereksamen er ikke i gang med et job eller en uddannelse fem år efter studentereksamen. Særlig stor er udfordringen i Region Nordjylland, hvor arbejdskraftmanglen også er særlig udtalt.

Et nyt initiativ fra Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri skal tage hånd om problemstillingen ved at tilbyde studenterne et trainee-job i en byggevirksomhed. Det bakker Idealcombi naturligvis op om, og tilbyder derfor, at unge studenter kan blive trainee i vores virksomhed.

Vi vil gerne være med til at vise de unge, at en erhvervsuddannelse og et job i byggeindustrien ikke er et samlebåndsarbejde, men derimod et avanceret job, hvor de lærer at styre og programmere maskiner og robotter,

Hvad indebærer det at blive trainee?
En trainee-stilling er ganske enkelt et lønnet job hos os eller en anden virksomhed i byggeindustrien.

Gennem et 20-ugers forløb kommer den unge helt tæt på produktion og virksomhedsdrift. På relativt kort tid får trainee’en et stort indblik i, hvad arbejdet i byggeindustrien består af – hvordan kundeservice, højteknologi, godt håndværk, samarbejde og skarp logistik går hånd i hånd. Trainee’en får lov til at prøve kræfter med sine praktiske færdigheder og lærer, hvordan byggeindustriens mennesker arbejder sammen og skaber konkrete produkter, der er til at se og mærke på i vores allesammens hverdag.

Vi håber naturligvis, at de unge efter trainee-forløbet vælger en erhvervsuddannelse inden for byggeindustrien, men først og fremmest ser vi gerne, at studenterne bliver inspireret til at komme videre med en uddannelse eller et job. Vælger du at tage en uddannelse og specialisere dig inden for byggeindustrien slipper du for Grundforløb 1 på uddannelsen. Det betyder, at uddannelsen bliver kortet ned med 20 uger.

Lyder et trainee-job som for noget dig, så  læs mere om trainee-forløbet: https://www.danskbyggeindustri.dk/trainee/

Vis knapper
Skjul knapper