Hop til indholdet.

Idealcombi skal levere 2.300 vindueselementer til Lundevænget, som er opført i 1930’erne og listet som bevaringsværdigt byggeri.

Der er i forbindelse med renoveringen af bebyggelsen nær Ryparken lagt vægt på at bevare bebyggelsens mange tidstypiske bygningsmæssige kvaliteter. Derudover skal der tages hånd om de vedligeholdelsesmæssige udfordringer.

Vinduesvalget faldt på de klassiske Idealcombi Nation IC vinduer, da de fremstår som originalt og er designet og udviklet under hensyn til den danske facadearkitektur.

Nation IC er det klassiske karm/rammevindue med kitfals look.
Vinduet er fra start udviklet i samråd stadsarkitekten i København, da der manglede et moderne alternativ til udskiftninger originale vinduer i den ældre boligmasse.

Produktet blev i 2002 udviklet til en enkeltstående klassificeret bebyggelse beliggende på Østerbro i København.

Her var udseendet af det originale et-lags glasdesign og vinduesdimensioner et ufravigeligt krav.
Dog var kommunen indstillet på at overveje fremtidssikre materialevalg.

Opgaven blev således starten til en ny produktserie i Idealcombi under navnet Nation.

Nation er siden blevet benyttet i et utal af bevaringsværdige bebyggelser og der er også løbende blevet foretaget justeringer på indvendigt design og opbygning.

I år 2015 gennemgik Nation en omfattende energioptimering, som blandt andet introducerede en ny banebrydende massiv kerne i konstruktionen ilagt et højisolerende og helt uforgængeligt materiale Termisk PUR.
Lundevængets beboere kan således nu se frem til at få markedets mest unikke og innovative vindue i gammelt originalt design med indbygget høj energiperformance, minimal vedligeholdelse og lang levetid.

Lundevænget har i alt 475 boliger, fortrinsvis 2-værelses lejligheder, som er fordelt på 14 forskellige blokke. Bebyggelsen administreres af boligselskabet fsb, og helhedsplanen for området er skabt af Rambøll, som har leveret både arkitekt- og ingeniørydelser.

Enemærke & Petersen er af fsb udpeget som vinder af hovedentreprisen på renoveringen boligerne i Lundevænget, der er en af Københavns første stokbebyggelser.

De første vinduer leveres i september 2018 og projektet forventes afsluttet i marts 2021.

 

Foto: fsb

Vis knapper
Skjul knapper