Hop til indholdet.

Hen over sommeren begyndte montagen af ikke mindre end 2.200 vindueselementer fra Idealcombi fabrikkerne i Thy på byggeprojektet Nicolinehus i Aarhus.

6.000 m2 meter lysindfald leveres således til byggeriet med den markante beliggenhed i Aarhus Ø.

 

Idealcombi lytter til kunder og samarbejdspartnere.

Idealcombi har Danmarks bredeste produktsortiment, men er opgaven kreativ og spændende nok, så går Idealcombi til tider gerne i samarbejde med arkitekterne, og udvikler nye løsninger.

 

På Nicolinehus så endnu et nyt produkttiltag fra Idealcombi i vindblæste Thy derfor sin entré.

I samarbejde med kunden og byggeriets entreprenør NCC blev tanke til realitet.

 

Store glas-til glas-hjørner blev udviklet med præcision og ekspertise

Montagen af de nyudviklede store glas-til-glas hjørner krævede stor ekspertise og præcision.

Når Idealcombi indgår i et udviklingsprojekt på en opgave, så vil de gerne vide, at produktet også kan håndteres af de udførende kunder.

Da Idealcombi ikke tidligere har leveret sådanne store glasfelter, besluttede man helt ekstraordinært at følge disse elementer frem til indbygningen på byggeriet.

Idealcombi stillede derfor deres dygtige servicemontører til rådighed for at bistå i montageopgaven for NCC.

Et stort forarbejde på planlægning af løftegrej, løftepunkter og isætningsmetode blev klarlagt, og forarbejdet blev honoreret ved helt og uden problemer at fremstå i facaden med et flot resultat som følge.

Vi har bestemt ikke tænkt os at indgå i byggeriernes montager, men et er at kunne fremstille et vindueselement på fabrikken, noget andet er, hvorvidt det overhovedet at muligt at håndtere på en byggeplads af entreprenøren.

”Vi er nu en erfaring dygtigere” siger Claus Winther fra Idealcombi, ”og glas-til-glas hjørner i så store størrelser, har vist sig at ikke blot kunne fremstilles, men også at kunne indbygges fremtidigt af vores kunder, som er de udførende tømrere og entreprenører landet over.”

 

Kvalitet i arkitektur og materialevalg

Aarhus Kommune begrundede bl.a. udnævnelsen af bygherre Bricks, som vinder af kommunens udbud på Nicolinehus om at bygge på den attraktive grund, med at “… projektets absolut største kvaliteter ligger i det arkitektoniske udtryk, både i helhed og detaljerigdom. Også byggeriets materialer i tegl vil få bebyggelsen til at virke robust i den havnemæssige kontekst, som passer meget fint ind i Aarhus’ historiske indre bydel, og den vil patinere smukt med tiden.”

 

To karréer i op til 17 etager

For at opnå et ensartet facadeudtryk med vinduer og døre i et ensartet stringent look, udføres byggeriet, som er tegnet af AART Architects, med Idealcombi’s minimalistiske udadgående og indadgående Futura serier.

Som de eneste på markedet kunne Idealcombi løse kravet, som var ensartet vinduesdesign og udseende – uanset om vinduet er fast eller oplukkeligt i indadgående eller udadgående version.

”For AART Architects er Nicolinehus et meget vigtigt projekt, fordi det giver en ny kvalitet til Aarhus Ø med nye blandede funktioner, med sin stoflighed og med de rum, byggeriet danner omkring sig.

Det er et projekt, som vi er meget stolte af.

Byggeriets design forener klassisk og moderne formgivning, og vi har anbefalet Idealcombi og Futura+ serierne som en vigtig brik i designet af byggeriet, på grund af vinduernes moderne æstetiske og tekniske kvaliteter.”

Kristoffer Rye Rasmussen, Arkitekt MAA, AART Architects

 

Futura-serierne med de smalle vindues- og dørrammer forsyner boligerne det største lysindfald, og vindueskonstruktionen, som er uden kuldebroer og med de imponerende energiværdier reducerer indvendig kondens, og sikrer beboerne et godt indeklima med høj komfort.

Idealcombi leverer 2.200 vindues- og dørelementer, svarende til hele 6.000 m2 dagslys til det 43.000 m2 store byggeri på Aarhus Ø.

Dermed kan de kommende beboere se frem til et af Europas mest energirigtige og vedligeholdelseslette vinduer.

Dansk arkitektur understøttes her med et produkt, som er dansk udviklet og fremstillet i vindblæste Thy af stolte Thyboer.

Det er fantastisk, at vi i Danmark kan tilbyde den mest innovative vinduesteknologi i Europa og dermed sikre masser af brugere naturligt dagslys og velvære.

 

NCC Aarhus er totalentreprenør på projektet

De 243 lejligheder, 7.000 m2 butikker og 6.000 m2 liberalt erhverv forventes klar til indflytning i 2022.

 

 

Vis knapper
Skjul knapper