Hop til indholdet.

Udvikling af specialløsninger, rådgivning et godt samarbejde sikrede vinduesleverancen på dansk fremstillede elementer fra Thy til renoveringen af Albertslund Syd.

503 rækkehuse fra 1960’erne i boligområdet Albertslund Syd skal nu energioptimeres og bringes op til nutidens boligstandard.

Det er entreprenørfirmaet NCC, der har vundet hovedentreprisen og skal forestå arbejdet, der startes op i februar og forventes afsluttet i 2023. NCC har indgået aftale med Idealcombi, som over de næste 3 år skal levere omkring 4.500 vindueselementer og facadepartier til opgaven.

Bag renoveringen står bygherre Albertslund Boligselskab ved Bo-Vest.
Wissenberg er totalrådgiver på sagen, og Vandkunsten og PME er underrådgivere.

 

Gode fælles erfaringer fra tidligere opgaver.

Det er absolut ikke første gang at NCC og Idealcombi arbejder sammen omkring et stort projekt.

Således var det også Idealcombi, der leverede godt 4.000 vindueselementer til et tidligere afsnit fase renoveringen af bebyggelsen Albertslund Syd, som omfattede 493 rækkehuse.

Et projekt med specialdesignede vindueselementer, hvor logistikken blev fintunet og montagen optimeret. Dette var bl.a. én af grundene til at NCC kunne færdiggøre mere end fem hjem om ugen og melde projektet færdigt et halvt år tidligere end planlagt.

Et samarbejde, som nu efter afholdt licitation kunne kvalificere sig med glæden at kunne fortsætte sammen på denne nye næste fase i renoveringen af Albertslund Syd.

Kvartererne, der skal renoveres, ligger alle syd for kanalen: I syd er det Ørnen, Spætten, Hanen, Duen, Ravnen, Uglen og Svanen. Kvartererne i Nord omfatter Hjulet, Ankeret, Nøglen og Vægten.

 

 

Specialdesignede vindueselementer

Arkitektfirmaet Vandkunsten har designet en særlig detalje på facadepartierne, som er specielt tilpasset projektet med en særlig karmdybde, som muliggør fastgørelse i de eksisterende vægge på trods af at en helt ny udenpå liggende klimaskærm på bygges de eksisterende facader.

På denne måde undgår man etablering af en traditionel indvendig element lysning, men opnår nu i stedet en særlig designet detalje som sjældent ses, hvilket var helt efter arkitekternes vision.

Der skal leveres faste vinduer, topstyrede vinduer, sidehængte vinduer, terrassedøre, dobbelt terrassedøre og facadedøre til projektet.

 

Længere holdbarhed med uforgængeligt materiale i ”våd zone”

Frame IC er en videreudvikling af Danmarks første originale karm/ramme træ-alu vindue, hvor kernen i konstruktionen er af det højisolerende og uforgængelige idealcoreTM, som sikrer god energiperformance, minimal vedligeholdelse og ekstra lang levetid.

 

 

Vis knapper
Skjul knapper