Hop til indholdet.

Hvad er vinduets svageste punkt?

Hvor er det, at vinduer er hårdest ramt af vind og vejr og tidens tand?

Måske har du gættet rigtigt …

 

Det er karmen eller mere præcist karmfalsen – eller den del, som ofte omtales som den ”våde zone”- fordi fugt og regnvand samles særligt i vinduets bundfals, hvorfra det kan trænge videre ind i karmens trækonstruktion.

Indtrængen af vand vil med tiden få træet til at rådne og derfor kræve meget vedligehold eller på sigt udskiftning.

 

FRAME – The Original. Idealcombi Træ/Alu

Allerede i 1988 udviklede Idealcombi et vindue, som ud- og indvendigt lignede et helt traditionelt karm/ramme-vindue, men var opbygget med en udvendig aluminiumsbeklædning og ”våd zone” karmfals i aluminium.

Denne opfindelse gjorde os til den første vinduesproducent i Danmark, der kunne tilbyde et udseende af karm/ramme vindue med indbygget vejrbeskyttelse og minimal vedligeholdelse.

Aluminiumskappen sørgede for at beskytte træet mod vind og vejr og forlængede levetiden for vinduer markant. Ved at udskifte karmfalsen – eller den “våde zone” – med aluminium, havde vi løst det største problem med træets forgængelighed på et vindue. Og vi glæder os over at se de første ordre og leverencer stadig fungere for slutbrugerne den dag i dag.

I 1980èrne var energi i vinduer noget man tilførte ruderne.

 

Kravet til energi i vinduer flyttede sig og vi valgte at fortsætte udviklingen og introducerede dernæst en ny variant af vores Træ/Alu-vindue i samme design og udseende, men nu med en karmfals ekstruderet i komposit, som øgede energieffektiviteten, samtidig med at man bevarede uforgængelige materialer i vinduets ”våde zone”.

Med profiler i ekstruderet komposit og aluminium var behovet for drænhuller og slidser til beslag nødvendige, hvilket stadig besværliggjorde let aftørring af false.  Drænhullerne var et godt gemmested for snavs, skidt og insekter og kunne dermed tillige blive tilstoppet, hvilket medførte risiko for ophobning af vand i karmkonstruktionens ”våde zone”.

Regeringen varslede nu ekstra skærpede krav til kanttemperaturer på vinduer og mange producenter måtte nu udvikle eller – værst tænkeligt – se produktet energimæssigt ulovligt.

 

Regeringen tog i sidste øjeblik varslede skærpede krav af bordet, hvilket efterlod branchen med nye eller gamle vindueskonstruktioner, som kun kunne afsættes ud fra kundens bedste viden, men ikke kunne sælges på energimæssige besparelser eller konkrete myndighedskrav.

 

Hos Idealcombi fandt vi dog resultatet af vores udviklingsarbejde så nyttigt og relevant, at vi gennemførte vores plan om at udvikle Europas bedste vindueskonstruktion ud fra parametrene:

  • God total økonomi for kunden
  • Komfort i top
  • Kvalitet og finish
  • Energimæssigt i top
  • Udseende og design
  • Let og montere
  • Udviklet til minimum 6 årtier levetid
  • Tilgodeser miljøet

Sidste generation af innovativ vindueskonstruktion fra vores udviklingsteam er derfor indbygget idealcore™.

Idealcore™ er en helt ny tilgang til design af energieffektive vindueskonstruktioner.

Med en isoleringsevne bedre end både træ og traditionel komposit, som bruges i andre træ/alu-vinduer, er Idealcore™ det mest effektive materiale på markedet.

Det er et uforgængeligt, vand- og fugtresistent og massivt materiale, hvilket betyder, at der ikke er hulrum eller drænhuller, hvilket giver lettere rengøring og minimal vedligeholdelse.

 

Med andre ord, så har vi med Idealcore™ forvandlet vinduets svageste punkt til det stærkeste punkt i et Idealcombi vindue!

 

Idealcore karmfals – uforgængelig, vand- og fugtresistent
Vis knapper
Skjul knapper