Hop til indholdet.
  • Ornamentglas og farvet glas - AB Kronen

AB Kronen har til huse i en fantastisk bevaringsværdig, ikonisk ejendom fra 1905 beliggende på Nørrebro i København. Kronen rummer i alt 35 andele, hvoraf de 10 er fordelt på 4 forretninger

I forbindelse med udskiftningen af vinduerne var det et krav bevare det oprindelige udseende. Dette omfattede blandt andet specialfremstilling af sandblæst ornamentglas og farvet designglas i farverne grøn og blå.

For at bibeholde det originale vinduesudtryk udtryk valgte man Idealcombi’s klassiske serie Nation IC, som et er træ/alu vindue med kitfals look.
Dermed har andelsboligerne fået nogle af de mest energieffektive karm-/rammevinduer på markedet. Nation IC indeholder nemlig en massiv kerne af det højisolerende og uforgængelige materiale Termisk PUR. Et materiale som udover fantastisk isoleringsevne  og meget lang holdbarhed også betyder særdeles nem vedligeholdelse.

Der er monteret Dannebrogsvinduer med sprosser og 2-lags glas ,og mod Nørrebrogade  og Heinesgade er vinduerne forsynet med lydglas for at reducere trafikstøj.

I forbindelse med fremstillingen af ornamentglas fandt man i nogle arkiver de originale skabeloner til sandblæsningen, således at den er fuldstændig identisk med den oprindelige ornamentering.
De farvede designglas har strukturen Sahara/520.

Projektet indeholder vendbare vinduer, sidehængte vinduer, sidestyrede vinduer og terrassedøre – derudover er nogle af de smalle vinduer med fast karm.

 

 

 

Vis knapper
Skjul knapper