Hop til indholdet.
  • Ornamentglas og farvet glas - AB Kronen
  • Kombinerede elementer Idealcombi
  • KOmbinerede elementer Idealcombi

AB Kronen har til huse i en fantastisk bevaringsværdig, ikonisk ejendom fra 1905 beliggende på Nørrebro i København. Kronen rummer i alt 35 andele, hvoraf de 10 er fordelt på 4 forretninger

I forbindelse med udskiftningen af vinduerne var det et krav bevare det oprindelige udseende. Dette omfattede blandt andet specialfremstilling af sandblæst ornamentglas og farvet designglas i farverne grøn og blå.

For at bibeholde det originale vinduesudtryk udtryk valgte man Idealcombi’s klassiske serie Nation IC, som et er træ/alu vindue med kitfals look.
Dermed har andelsboligerne fået nogle af de mest energieffektive karm-/rammevinduer på markedet. Nation IC indeholder nemlig en massiv kerne af det højisolerende og uforgængelige materiale Idealcore™ . Et materiale som udover fantastisk isoleringsevne  og meget lang holdbarhed også betyder særdeles nem vedligeholdelse.

Der er monteret Dannebrogsvinduer med sprosser og 2-lags glas ,og mod Nørrebrogade  og Heinesgade er vinduerne forsynet med lydglas for at reducere trafikstøj.

I forbindelse med fremstillingen af ornamentglas fandt man i nogle arkiver de originale skabeloner til sandblæsningen, således at den er fuldstændig identisk med den oprindelige ornamentering.
De farvede designglas har strukturen Sahara/520.

Projektet indeholder vendbare vinduer, sidehængte vinduer, sidestyrede vinduer og terrassedøre – derudover er nogle af de smalle vinduer med fast karm.
Til de franske altaner på gårdsiden er valgt kombinerede elementer i stedet for falsvending.

 

 

 

Vis knapper
Skjul knapper