Hop til indholdet.

Støj og dit helbred

Trafikstøj, mobiltelefoner, høj musik og naboens græsslåmaskine. Du bliver konstant udsat for støj i hverdagen. Men ud over at den kan påvirke hørelsen, kan støjen også have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Heldigvis kan en del af generne afhjælpes med lydisolerende vinduer!

Forskellige former for støj og larm øger kroppens alarmberedskab, da det får kroppen til at frigive en række forskellige stresshormoner, herunder adrenalin og noradrenalin. Når mængden af stresshormoner i kroppen øges, stiger pulsen, blodtrykket og blodsukkeret, ligesom blodtilførslen til musklerne øges.

Alt for store mængder stresshormoner i kroppen er skadeligt, og hvis støjpåvirkningen er langvarig eller gentages dag efter dag, kan den ende med at belaste helbredet alvorligt.

Vidste du at mere end hver fjerde bolig i Danmark er belastet af trafikstøj?

Ud over at trafikstøj er generende, påvirker den altså også vores sundhed og helbred. Hvis man vil dæmpe støjen i sin bolig, er det godt at begynde med vinduerne.

Hør forskellen!

Støjdæmpende ruder

Støjreduktion kan opnås ved en række forskellige kombinationer af tykkelse af ruder, mellemlag med lamineret lyddæmpende glas, afstande mellem ruder og gasser imellem glassene

Disse påvirker alle typen af åbningsfunktioner, der kan benyttes, og Idealcombi har erfaring og ekspertise til at guide dig gennem mulighederne.

For mere information om lydisolering og støjdæmpende vinduer, bedes du kontakte vores salgskontor.

 

 

 

 

Futura+ lydvindue

Hvordan reducerer jeg støj udefra?

Lyddæmpende vinduer sænker niveauet for generende støj oftest i forbindelse med stærkt trafikerede veje og almindelig bystøj.

Det er afstanden mellem rudens enkelte glas og glassenes individuelle tykkelse, der er med til at definere rudens egenskaber som støjdæmper.

Det er vigtigt, at definere den form for støj der ønskes dæmpet, for at kunne finde den rigtige rudetype.

Rudens lyddæmpning angives i decibel som et lydreduktionstal - Rw.

Tallet angiver direkte, hvor mange decibel ruden dæmper den udefrakommende støj - dog afhængigt af typen af støj.

Det er også vigtigt at huske, at Rw er en såkaldt vægtet værdi, der repræsenterer hele lydfrekvensspektret. Forskellige lyde placerer sig forskellige steder på frekvensspektret. Rw-værdien vil derfor kun danne grundlag i en omregning til den ønskede dæmpning af en given støj.

3-lags glas giver støjdæmpende vinduer

Vinduer med 3-lags glas opfattes ofte som værende det bedste valg til støjreduktion. Tilføjelse af en ekstra rude med glas betyder dog ikke nødvendigvis stor reduktion i støjniveauet. Den største støjreduktion i vinduer opnås med en kombination af ​​afstand mellem lagene af glas, glastykkelser og glasstyper.

Et lydreducerende vindue med 3-lags glas (6-4-4mm) kan eksempelvis sænke støj med ca. 36 dB, mens et forbedret lydvindue med 3-lags glas opnår ca. 43 dB. Et lydvindue med 2-lags glas kan give dig en støjreduktion på ca. 44dB.

Du kan ikke sige, at 3-lags vinduer automatisk giver bedre akustisk ydelse end 2-lagsvinduer!

Hvis du virkelig ønsker at opnå en forskel, er du nødt til at differentiere tykkelserne på ruderne og afstanden mellem dem.

Vores akustiske lydvindue, med en ekstra indvendig ramme, har væsentligt bedre akustisk ydelse på grund af den bredere afstand og anvendte glas. Det akustiske vindue opnår omkring 49 db lydreduktion, hvilket vil gøre en stor forskel for de opfattede støjniveauer.

Akustisk vindue - Lyddæmpende vindue fra Idealcombi

Lyddæmpning med russervindue (lydventilationsvindue)

Russervinduet giver effektiv lyddæmpning – selv med åbne vinduer.

Konstruktionen består af  to vinduer bygget sammen til én enhed.

I det yderste vindue er der en oplukkelig ramme forneden, og i det inderste en oplukkelig ramme foroven.

Kravet til et russervindue er bl.a. at der skal være et åbningsareal på mindst 0,35 m2 både inde og ude.
Pga. beslåningerne bevirker dette krav at vinduets mål skal fastlægges sammen med Idealcombi, da ikke alle størrelse kan opfylde 0,35 m2-kravet.

Desuden skal der være en forskydning mellem de to åbningsarealer for at skabe den slusevirkning, der giver lydreduktionen.

 

Russervindue med lyddæmpning

Fakta

Glas af forskellig tykkelse øger lydreduktionen
Jo større afstand mellem glassene – jo bedre lydreduktion

Eksempler på støjniveauer:

Hvisken 30 dB
Tale 40-60 dB
Støvsuger 65-75 dB
Personbil 70-80 dB
Lastbil 80-90 dB
Tryklufthammer 90-110 dB
Jetfly 110-130 dB

Begrænsninger for akustiske vinduer

Opnåelse af maksimal akustisk ydelse kan betyde, at man skal gå på kompromis med størrelsen og/eller åbningsfunktionen på vinduerne på grund af vægten på hængslerne til visse åbningstyper.

Der er mange muligheder for støjreducerende akustiske vinduer, og vi er her for at hjælpe dig med at få det bedste resultat.

 

Hvad koster lydisolerede vinduer?

Priser på lydvinduer varierer alt efter hvor meget lyd, der skal reduceres og dermed hvilken konstruktion og glasopbygning der er behov for.

Som privat forbruger skal du indhente din pris på lydisolerede vinduer gennem din håndværker eller tømmerhandel.

Kontakt vores salgsafdeling for spørgsmål eller for mere information.

 

[helpful]