Hop til indholdet.

Hvad er anodisering?

Den rå aluminiumsoverflade er i sig selv blød og modtagelig overfor korrosion fra den atmosfæriske luft. Ubehandlet aluminium bliver glansløst og gråt med tiden, hvorimod en anodiseret overflade bevarer udseendet i mange år - stort set uden vedligeholdelse.

Anodisering er en udbredt benyttet overfladebehandling af aluminiumsprofiler, og anvendes blandt andet for at skabe øget korrosionsbestandighed samt en smudsafvisende og dekorativ overflade.
Egentlig er det en forstærkning af aluminiumets naturlige forsvar mod korrosion, samtidig med at behandlingen giver flere betydelige fordele.

Anodisering af aluminium er en elektrokemisk proces, hvor man forøger tykkelsen af det naturlige, gennemsigtige oxidlag, hvorved der dannes et porøst oxidlag som en integreret del af aluminiumets overflade.

Formålet med anodisering er derfor:

1. At forbedre korrosionsbestandigheden.
2. At gøre overfladen hård og derved øge modstanden mod mekanisk slid.
3. At skabe en elektrisk isolerende overflade.
4. At frembringe en dekorativ overflade (eks. indfarvning).

Da indfarvning i anodiseringen er en del af den elektrokemiske proces kan der fremkomme farveforskelle mellem de enkelte komponenter - også i det samme vindue.

Ved almindelig anodisering vil lagtykkelsen ligge fra 5 til 25 my, afhængig af legeringssammensætningen. Vi anbefaler dog altid, at der anvendes en legering på 20 my for aluminiumsprofiler, der skal placeres udendørs.

Ved normal anodisering (natur + farver 20 my E6) er glans 10-15.

Vis knapper
Skjul knapper