Hop til indholdet.

Stigende energipriser

Krigen i Ukraine og Ruslands begrænsning af gaseksport til Europa kan ses som den overordnede forklaring på de høje energipriser, som vi oplever lige nu.

Europas energiforsyning er afhængig af gas, og udbuddet af gas er i øjeblikket meget lavt. I kombination med flere andre faktorer betyder det, at energipriserne i Europa stiger markant, herunder el- og gaspriserne. Det kan mærkes både hos virksomheder og private forbrugere. Prisen på energi ramte et lavpunkt i foråret 2020, kort efter corona krisen var sat ind, og energiefterspørgslen var lav. Hvilket også kan ses som en forklaring på, at vi oplever de stigende energipriser som ekstra voldsomme.

 

Faktorer som påvirker varmeregnskabet

I en verden hvor vi ikke selv er herre over udviklingen af energipriser på markedet, er der alligevel et par tiltag, som vil have stor indvirkning på husstandens varmeregning:

 • Husets tilstand
 • Kvaliteten af vinduer
 • Opvarmningsform og indstillingerne på varmeanlægget
 • Vaner
 • Antal beboere
 • Alder på husets beboere
 • Vejret
Isolering af hus
Fyrer du også for gråspurvene?

Skift til lavenergivinduer og spar penge

Hvis du gerne vil spare penge på varmeregningen, er det helt oplagt at kigge nærmere på vinduerne i din bolig.

Varmeforbruget i boligen afhænger af en række forskellige faktorer, som først og fremmest handler om husets tilstand dvs. hvor godt det er isoleret.

“Kvaliteten af vinduer i boligen har stor indflydelse på varmeregnskabet. Har du ældre vinduer med f.eks. 1-lags glas eller 2-lags termoruder, vil der opstå et væsentligt varmespild i boligen” forklarer Claus Winther, Direktør for Idealcombi.

Han fortsætter: “Hvis vinduerne er mere end 15-20 år gamle, har de ligeledes et væsentligt større varmetab end nye vinduer. Der er derfor et stort potentiale i at udskifte ældre vinduer til nye, der er mere energirigtige”.

Jagten på  “Det ideelle vindue” 

Helt fra den spæde start i 1973 hvor de to brødre Bent og Henning Søgaard grundlagde Idealcombi,  har det været en del af vores DNA at udvikle vinduet. Gennem årene har vi udviklet og testet forskellige karmkonstruktioner i vores stædige stræben efter at løse de 4 basale udfordringer i jagten på ”det ideelle vindue”:

 1.  Lang levetid
 2.  Minimalt varmetab
 3.  Nem at rengøre
 4.  Skal ikke udskiftes

Energirigtige vinduer med Idealcore™

Vores innovative produktudviklere blev pionererne indenfor branchen, der knækkede koden!

LØSNINGEN – den banebrydende nyhed idealcore

En karmkonstruktion med en uforgængelig og højisolerende fals i polyuretan – også kendt som termisk PUR.

Vi kalder produktet idealcore for det er præcis, hvad det er! En ideel kerne, der modsat nogen anden konstruktion på markedet løser alle 4 udfordringer på én og samme tid.

Idealcore den banebrydende karmkonstruktion Udealcombi

 

Energieffektive huse – HolmHuse vælger Idealcombi A/S som leverandør af vinduer

Under energikriserne i 1970’erne begyndte Holm Huse at bygge energieffektive huse. Virksomheden var pionerer på feltet, og er i dag helt i front, når det gælder energieffektivitet.

”Vi har en mission om at bygge kvalitetshuse fra inderst til yderst og har konsekvent valgt Idealcombi som leverandør af vinduer, fordi de har Danmarks bedste energivinduer på markedet” udtaler Søren Holm CCO hos HolmHuse.

HolmHuse med lavenergiruder fra Idealcombi
HolmHuse, E161 Funkisvilla. Futura+i vinduer – Idealcombi

Søren Holm fortsætter: ”Vi bygger ægte lavenergihuse, der uden ekstra investeringer mere end opfylder de skrappeste krav i energimærke A2020. Vi bygger i kvalitetsmaterialer med minimal vedligeholdelse og med fokus på bæredygtighed”.

1.333 kr. for ét års varme i denne E161 Funkisvilla fra HolmHuse

“Dét er ægte lavenergi i et af Danmarks nok bedst isolerede huse” understreger Søren Holm. 

Til byggeriet er der valgt Futura+i vinduer fra Idealcombi. Læs mere om byggeriet her.

HolmHuse med lavenergiruder fra Idealcombi
HolmHuse, E161 Funkisvilla. Futura+i vinduer – Idealcombi

 

Storstilet renoveringsprojekt – Danmarks største andelsboligforening vælger Idealcombi A/S som leverandør af vinduer

Som en del af vedligeholdelsesstrategien i Andelsforeningen, A/B Opnæsgård, blev det besluttet, at iværksætte en omfattende energirenovering, hvor samtlige vinduer skulle udskiftes. Formålet – at minimere varmetabet gennem vinduerne, sikre bedre indeklima og generel komfort for beboerne.

Valget faldt på Idealcombi A/S som leverandør.

AB Opnæsgård udskiftning af vinduer idealcombi
“Hørsholms Grønne Oase” får grønne vinduer fra Idealcombi

Formand for A/B Opnæsgård, Niels Stærup, udtaler: ”Idealcombi var bedst på kvalitet og opfyldelse af de krav, der stilles til nutidens vinduer. Desuden var det dét vindue, som levede mest op til de krav beboerne havde til nye vinduer”

Niels Stærup fortsætter: “Som Danmarks største andelsboligforening går vi meget op i leveringssikkerhed, og sikkerhed for, at der kan skaffes reservedele i mange år ud i fremtiden, når vi laver store renoveringsopgaver”

Frame I & Frame IC vinduer  – et fremtidssikret valg

Renoveringen foregår over flere etaper og forventes afsluttet i 2022. For at imødekomme to forskellige typer af byggerier, er der til renoveringen valgt Frame IC (vendbart vindue) og Frame I (indadgående dreje-kip)

AB Opnæsgård udskiftning af vinduer dealcombi
AB Opnæsgård. Udskiftning af vinduer. Idealcombi

Thomas Christiansen, bestyrelsesmedlem i A/B Opnæsgård, supplerer omkring valget af leverandør til opgaven: “Idealcombi var de mest professionelle og troværdige – og vi var trygge ved, at de kunne levere over en længere byggeperiode”.

Han afslutter: “Prisen var konkurrencedygtig men ikke afgørende”.

A/B Opnæsgård, som ligger blot et par kilometer fra Rungsted Havn, er med sine 574 lejligheder Danmarks største andelsboligforening.

Rådgiver: Omni Bygningsrådgivning

Entreprenør: Hovedstadens Bygningsentreprise A/S

 

Rådgivning om energirigtige vinduer

Hvis du ønsker rådgivning om valg af vinduer til dit kommende byggeri, så sidder vi klar til at hjælpe.

Vi specialfremstiller vinduerne på vores danske fabrik i det vindblæste Thy, så de passer præcist til det forestående byggeprojekt.

Tag fat i din nærmeste Idealcombi salgsafdeling:

H-oest@idealcombi.dk – tlf. 4450 2100

H-aarhus@idealcombi.dk – tlf. 9688 2500 

H-vest@idealcombi.dk – tlf. 9688 2500

Som privatperson kan du købe dine energirigtige vinduer gennem din lokale tømrermester. Du kan også bestille en gratis og uforpligtende opmåling og få en pris fra en af vores tilknyttede tømrermestre.

 

Vis knapper
Skjul knapper